torsdag 14 augusti 2008

Möhippa för Guadalupe 31/7-2008


Marie-Louise Moberg


Den 31 juli hade jag, Cissi, Malin och Lotta möhippa för Guadalupe som ska gifta sig med Mattias Andersson från Karlstad (16 augusti 2008). Vi väckte paret i deras lägenhet och åkte till stadsdelen Haga där hon skulle blir spådd i tarotkort.




Höglunda gård (Edsvalla)mmmmmmm Guadalupe plockar Hallon



Efter picknicken vid Klarälven åkte vi till Höglunda gård för att plocka hallon. Vilket slott dem borde i, den blivande bruden fick gå in i huset och låna toaletten. Ägarinnan Ingegärd var säkert 90 år gammal och hur trevlig som helst.





När vi var klara med hallonplockandet, åkte vi till Nors kyrka och åt italiensk sallad och svensk efterrätt smulpaj med nyplockade hallon. Cissi läste upp spåkvinnans berättelse och sedan målade vi tillsammans en tavla.






Vi åkte tillbaka till Karlstad, vi var sugna på glass och vilket ställe är inte bättre än Café August i solskenet och Värnen som utsikt.







Guadalupe, Malin, Lotta och jag åkte båtbuss nr.91 från Inre hamn till Residenset. Vi fick se klarälven med alla badplatser och blev slussade i Haga. Cissi väntade vid badplatsen med fika och badkläder.








Jag och Malin försöker lära Guadalupe att simma, men det är inte så lätt i Klarälven där det är strömt vatten och kalt. Lotta målar klart tavlan, som sedan Guadalupe få ta med hem.
Den 9 timma långa möhippan är slut, med mycket gratt och allvar. Lycka till med Bröllopet på lördag, Guadalupe och Matte.


Inga kommentarer: