onsdag 24 september 2008

24 september Promenad runt Kroppkärrssjön!


I onsdags gick jag och Erik runt Kroppkärrssjön, en runda på 6 km. Denna runda går vi tillsammans flera gånger i veckan, oftast efter jobbet.


Det är helt otroligt hur varmt det kan vara i september! Promenaden i onsdags kändes som att det lika gärna kunde vara en sommardag.



Början av leden går utmed Klaräven (vid Örsholmen), där det finns en äng av lupiner. I år har de blommat från skolavslutningen tills nu.



Utsikten är över Kroppkärrssjön, med sommarstugornas brygga.



Kroppkärrsleden har olika områden; skog, gräsområde och bostadsområden.



Denna bäck finns mellan Kroppkärrs Herrgård och Kolonilotterna. Kroppkärrs Herrgård ägdes av hertig Karl år 1584, som sedan blev kung år 1600.



När vi gick förbi Klaräven vid Örsholmen fick vi se en orm simma i vattnet. Nästa djurupplevelse var en skogssnigel som Erik tog ett perfekt foto på. I Kroppkärrssjön såg vi en stor rovfågel som spanade efter mat. När vi sedan gick förbi Kolonilotterna såg vi en hackspett hacka i ett träd ovanför leden.



Vid Kroppkärrssjön (södra Kroppkärr) ligger kolonilotter, med pittoreska hus och trädgårdar. Jag kan rekommendera er att gå igenom kolonilotterna närmst sjön (finast).



Kroppkärrsleden går förbi Södra kroppkärr. Där finns det några bänkar och grillplatser.



Vid Södra kroppkärr finns en badplats som används flitigt under sommaren. Där finns toalett, grillplats och ombytningsbås. Det är också många som fiskar på bryggan bredvid badplatsen.

Promenaden slutade i bostadsområdet Sjöstad.

Inga kommentarer: